Хіти тижня. На КремльТБ заявили про приєднання Донбасу до Росії (відео)

Росія відкрито фінансує терористів "ДНР" і "ЛНР" і вже фактично приєднала до себе окуповані території Луганської та Донецької областей.

Ілля Шаблінський

Про це заявив член ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Ілля Шаблінський під час одного з пропагандистських ток-шоу на КремльТБ, передають Патріоти України.

За його словами, РФ витрачає бюджетні гроші на утримання квазіреспублік, тоді як у сусідній Ростовській області люди сидять без грошей.

"Ці території контролюються нашими (російськими. - ред.) Збройними силами. Ходить рубль, територія контролюється Російською Федерацією, керівництво цих республік виконують установки нашого уряду. Донбас фінансується з російського бюджету", - наголосив учений.

Водночас він зазначив, у Ростовській області набралося вже більше 400 мільйонів боргів перед шахтарями, які до липня виплачували, але з серпня перестали платити.

"Ми фактично взяли цей шматок Донбасу, але формально начебто ні, але фактично так", - наголошує професор.

Він нагадав публіці, що Україна неодноразово заявляла про необхідність виведення всіх іноземних військ із території окупованого Донбасу.

"Так, і російські європейські партнери кажуть, що сотні танків, сотні гаубиць, від 200 до 400 знаходяться там. Російська сторона не вирішила для себе виводити війська чи ні, а Мінські угоди виконали тільки одну роль - припинили гарячу фазу конфлікту", - підсумував член ради при президенті Росії.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...