Хіти тижня. "Надо *башить нах*й, бл*ть. Медведев уже в панике орет": Що сталося на Азові і чи бути військовому стану (відео)

У понеділок, 26 листопада, з'явилися нові подробиці інциденту в Азовському морі, повідомляють Патріоти України.

Так, у зв’язку із ситуацією на Азові Збройні сили України приведені у повну бойову готовність. Міністерство закордонних справ (МЗС) України висловило категоричний протест Російській Федерації у зв’язку зі збройним нападом та захопленням українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", а також пораненням та захопленням у полон членів їхніх екіпажів.

Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що реєстрація кандидатів у президенти України мала розпочатися з 31 грудня, але не зрозуміло, чи буде вона в разі підтвердження воєнного стану.

Член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії, співголова Українського конгресового кокуса Брайан Фіцпатрік відзначив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Згодом стало відомо, що захоплені українські малий броньований артилерійський катер "Бердянськ", рейдовий буксир "Яни Капу" і катер "Нікополь" доставили в окуповану Керч - з'явилося відео з ними.

У Росії влаштували істерику через інцидент в Азовському морі. До Міністерства закордонних справ РФ викликали тимчасово повіреного в справах України в РФ через нібито "провокаційні дії України в районі Керченської протоки".

Командувач Військово-морських сил України Ігор Вороненко заявив, що в українських моряків, постраждалих під час конфлікту на Азові, осколкові поранення.

Російське Федеральне агентство новин з посиланням на джерело в правоохоронних органах стверджує, що у керченській лікарні перебувають троє українських моряків. Наймолодшому із затриманих - 18 років, а найстаршому - 27.

Так, у лікарні перебувають Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, Новоукраїнка), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року, Одеса).

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що недільний інцидент з українськими кораблями - "дуже небезпечна провокація Києва".

За його словами, МЗС Росії готує докладну заяву по ситуації в Керченській протоці, наполягаючи на тому, що українські кораблі нібито "порушили державний кордон РФ".

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія вперше за всі роки ведення військових дій на території України відкрито це визнала. Про це свідчать обстріл і захоплення екіпажів українських кораблів на виході з Керченської протоки, які відбулися 25 листопада.

Генеральний штаб ЗСУ опублікував переговори російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ. Цитуємо далі:

- Подполковник Шарапов

- Сейчас командира дам. Это "Дон" (российский корабль, - ред.)

Михаил Шатохин: Ну я второй раз навалился. Разодрал ему чуть-чуть по корме. Есть мысли, бл*дь, еб*шить военные [корабли], а не буксир. Они тогда остановятся точно. Военные [корабли] маневренны, они начали маневрировать быстро.

- Михалыч, команда от пограничной службы еб*ть их там, тараном. Чтобы нах** повредить все.

- Это оперативная группа, капитан Басов. Москва уточняет, кто совершил навал?

- ПРСК "Дон".

- В отношении кого?

- А947

- Дайте точки, с которой был совершен навал, и точки, в которых вы сейчас находитесь.

К переговорам подключился штурман.

- Первый навал - 4456 0 3630 8. Время 07:35. Второй навал - 4456 6 3630 5. Время 07:44.

- Больше не было навалов?

- Пока нет.

- Ваши координаты?

- 4458 7 30 4.

- Может вчетвером сначала одного еб**уть? Потом другого?

- Та я пытаюсь, а он маневрирует. Он, понял что, маневренный, и как-только я подхожу - он уходит. На борт поворачивается и уходит.

- Надо еб**ить их нах**. Надо их заеб**ить, бл*дь. Медведев уже в такой панике орет. Такое ощущение, что там уже президент [Путин] контролирует всю эту ху**ю.

- Ну я знаю, я понимаю. Попытки есть.

- Бл*дь, в винторулевую куда-нибудь чего-нибудь, ты, не пытался им зах*ячить. Ты не пытался въе**ть его носом?

- Пытались. Он не подпускает.

- С "лафета" пытаешся заливать его?

- Неа, они у нас, это, не фурычат.

- У нас столкновение с "Изумрудом" серьезное.

- Между собой, что ли?

- Да.

- Во все сводки попадем!

- Ну и че теперь, кто скажет, что не снимут с должности?

- Михалыч, смотри. Там сейчас едут десять пацанов, таких, с прикольными навыками физической подготовки.

- Угу.

- Они сейчас ко мне приедут. Минут, наверное, через 50, через час.

- Мы же их сможем забрать с "Заветного" катерком твои?

- Нет, там мелко.

- Шарапов, вам какие команды поступали сейчас? Ранее поступали?

- Выходил на меня Шеин. Я, честно говоря, хотел бы уточнить: блокировать их? Он говорит, по крайней мере, буксир блокировать. Но я вот сейчас сижу и осознаю - блокировать на север нельзя или на юг выход? На выход из территориальных вод?

- На выход.

- На выход? Ух ты! Ну значит будем сейчас развивать ход и догонять. Они семь узлов пошли. Мы догоняем.

- Михалыч, классно у тебя получилось. Видео у тебя ох**тельное. Эмоции у тебя такие неподдельные. Уже по телевизору тебя показывают.

- Да, ну ты брось.

- Серьезно тебе говорю.

- Ты не видел, какие у нас повреждения. П**дец.

- Работаю с буксирами. Буксир остановился, но люди стоят с пулеметами.

- Все, буксир остановился. Люди с пулеметами.

- Так точно.

- Пока все. Я понял.

- Керчь. Капитан Бас, оперативная группа. Подскажите, кто применял оружие в предупредительной стрельбе.

- ПСКР "Изумруд".

- "Изумруд", да.

- Не могу выйти на "Изумруд", там кипишь сильный. Так эти орут, украинцы, тонут или что там с ними происходит.

- Он что на поражение, что-ли? Ничего себе!

- Да, алло. Сейчас, сек.

- Я понял.

Адміністрація Президента України опублікувала Указ №390/2018 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони підтримав запровадження воєнного стану в Україні до 25 січня.

Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко звернулися до парламенту з проханням запровадження воєнного стану, якщо цьому немає альтернативи з одночасним ухваленням постанови про призначення президентських виборів на 31 березня 2019 року.

Президент Петро Порошенко вирішив змінити свій указ про ведення воєнного стану, скоротивши його термін з 60 до 30 днів.

Воєнний стан може бути введений по всій території держави або на частині території. На визначений термін. Заходи при введенні воєнного стану можуть запроваджувати та здійснювати військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення), самостійно або із залученням органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування.

Пропонуємо до уваги також реакцію чиновників, експертів, журналістів і простих українців на ситуацію в Азовському морі:

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...