Хіти тижня. Найбільші "шанси" у Росії, але у зоні ризику і Китай: Американські військові готуються до великої війни вже у наступному році

Росію серйозною загрозою для національної безпеки США визначили 71% військовослужбовців.

Американські військові вважають головною загрозою Росію. Ілюстрація: соцмережі.

Близько половини американських військовослужбовців вважають, що їхня країна в майбутньому році буде втягнута в нову велику війну. Газета Military Times зазначила, що згідно з її опитуванням в середовищі військовослужбовців США, частка тих з них, хто очікує виникнення нового великого збройного конфлікту найближчим часом, різко зросла в порівнянні з аналогічними показниками опитування 2017 року, передають Патріоти України.

За даними опитування, проведеного газетою, в даний час 46% військовослужбовців вважають, що ЗС країни змушені будуть брати участь в новій великій війні в 2019 році. В ході аналогічного дослідження в вересні 2017 року про наявність таких тривожних очікувань на найближчу перспективу заявили лише 5% громадян США, які перебували на дійсній військовій службі. Тоді ж 67% військовослужбовців назвали малоймовірною таку можливість в доступному для огляду майбутньому. Тепер частка цих "скептиків" скоротилася до 50%.
Видання утримується від аналізу причин такого різкого посилення побоювань війни, але зазначає, що воно відбулося на тлі неодноразових заяв президента США Дональда Трампа про підвищення боєготовності ЗС країни перед обличчям зростаючої військової загрози з боку ворожих іноземних держав, а також на тлі висловлювань керівників Пентагону про необхідність готуватися до конфлікту з "практично рівними за силою противниками".
У числі таких учасники опитування фактично назвали Росію та Китай. Так, Росію серйозною загрозою для національної безпеки США визначили 71% військовослужбовців, Китай - 69%. Роком раніше так вважали, відповідно, 53% і 45% американських військових.
В якості одного з прикладів "передбачення швидкої війни" високопоставленими представниками американського військового відомства газета навела висловлювання командувача Корпусом морської піхоти США генерала Роберта Неллер, зокрема, заявив американським морським піхотинцям в Норвегії: "Сподіваюся, що я помиляюся, але війна наближається".
Головною ж загрозою для національної безпеки країни військові респонденти назвали тероризм в кіберпросторі - 89%, на четвертому і п'ятому місцях, після Росії і Китаю, - ісламський тероризм усередині країни - 57% і неісламських внутрішній тероризм - 49%. Всього в цьому анонімному опитуванні, проведеному газетою з 20 вересня по 2 жовтня, взяли участь 829 американських військовослужбовців, 89% з них - чоловіки.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...