Хіти тижня. Настав час реагувати: Порошенко назвав країну, здатну приструнити Путіна

Останній інцидент в Керченській протоці доводить, що Росія не відмовляється від свого плану розширити окупацію України.

Петро Порошенко. Фото: Прес-служба Адміністрації президента.

Україні необхідно збільшення військово-морської присутності Німеччини і союзників в Чорному морі для стримування російської агресії. Про це заявив президент України Петро Порошенко, зазначивши, що державі потрібна сильна, уніфікована, недвозначна реакція на поведінку РФ, передають Патріоти України.

"Агресивні дії Росії неприйнятні. Міжнародне співтовариство і об'єднана Європа повинні посилити тиск на РФ. Нам необхідно збільшення військово-морської присутності Німеччини і союзників в Чорному морі як стримуючий фактор для Росії", - заявив він.

За його словами, припинення або продовження військових дій в Україні залежить від країни-агресора, яка почала війну проти нашої держави. "Наша країна ніколи не провокувала ніякої військової ескалації. Це не ми прийшли без запрошення з танками і кулеметами, а росіяни. Це не Україна вкрала частину суверенної території іншої держави, а РФ. Ніколи не слід забувати, що російські регулярні війська вже перебувають на українській землі. Вони порушили нашу територіальну цілісність, окупувавши Крим і Донбас. Вони продовжують вбивати українців", - заявив Порошенко.

Він додав, що останній інцидент в Керченській протоці доводить, що Росія не відмовляється від свого плану розширити окупацію України. Порошенко підкреслив, що настав час для реакції проти Росії. "Я вважаю, що зустріч Європейської Ради в Брюсселі в грудні стане своєчасною можливістю розглянути ситуацію, засновану на принципі солідарності і єдності з Україною", - пояснив він.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...