Хіти тижня. Не тільки залякати Київ: Навіщо Путін стягнув війська на кордон з Україною - експерт

Це також є інструментом для того, щоб стримати бойовиків і терористів та не дозволити їм проникнути на територію Росії, коли вони почнуть масово тікати з Донбасу.

Російські війська на кордоні з Україні. Ілюстрація:uapress.info

Російські війська концентруються на кордоні з Україною не тільки для того, щоб залякувати і стримувати Україну, а й для зупинки бойовиків в разі їх можливої масової втечі з Донбасу. Про це Апострофу розповів експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант Віталій Богдан, інформують Патріоти України.

За його словами, розміщений на кордонах України контингент військ РФ служить відразу декільком цілям.

"Безумовно, метою потужного російського контингенту, який акумулюється на кордонах з Україною є не тільки залякування і стримування можливих дій України щодо РФ.

Це також є інструментом для того, щоб стримати бойовиків і терористів, не дозволити їм проникнути на територію Росії, коли вони почнуть масово тікати з Донбасу з метою створення осередків військової напруги на території РФ", - говорить генерал.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...