Хіти тижня. Не зрадив присязі лише кожен шостий, а йти на прорив у Криму військам завадила Тимошенко: Свідчення Тенюха на суді проти Януковича

За словами екс-міністра оборони, лідерка "Батьківщини" на той момент вважала, що військова операція призведе до повномасштабної війни.

Ігор Тенюх. Фото:Еспресо.TV

Екс-міністр оборони Ігор Тенюх під час допиту на суді заявив, що у 2014 році виступив за силовий захист Криму, проте його ініціативу не підтримали. Про це повідомляє УНІАН, передають Патріоти України.

За словами екс-міністра, у Криму були військові-патріоти, які жадали захистити півострів від російських окупантів, але вони були у меншості. Зокрема, з 12 тисяч українських військових у Криму 10 тисяч зрадили свою країну та перейшли на бік ворога.

Також Тенюх сповістив, що 28 лютого 2014 року війська в Криму почали приводити в повну бойову готовність, проте на день раніше, 27 лютого, приведення до повної бойової готовності військ було скасовано тодішнім командувачем військово-морськими силами Ільїним.

Екс-міністр запевняв на суді, що на засіданні РНБО він виступив з ініціативою провести повномасштабну військову операцію, запропонував "йти на прорив". Проте його ініціативу не підтримали. Зокрема проти виступила Юлія Тимошенко, яка сказала, що військова операція призведе до повномасштабної війни.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...