Хіти тижня. Немирна "оливкова гілка": Турецькі війська зійшлись у перших боях з армією Асада

За деякими даними, сьогодні Туреччина направила до Афрін ще 1,2 тис. спецназівців.

Реджеп Ердоган. Фото: tccb.gov.tr.

Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що ополчення, яке підтримує главу Сирії Башара Асада, відступило з Афрін. Також стало відомо, що турецькі війська обстріляли регулярні підрозділи армії Асада. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

«Сьогодні ввечері було помічено близько 10 пікапів, що рухаються в бік Афрін. Але потім почався артобстріл, і вони були змушені повернутися», - сказав лідер нації, підкресливши, що на цьому все і закінчилося.
За словами президента, рішення сирійських проурядових бійців увійти в кантон «неприйнятно і не залишиться без відповіді», пише «Комерсант».
За інформацією сирійського агентства SANA, військові Туреччини наносять удари поруч з місцями дислокації сирійських ополченців. Про втрати не повідомляється.
Туреччина раніше почала бойову операцію в сирійському кантоні Афрін, де проживають курди. За деякими даними, сьогодні вона направила до Афрін ще 1,2 тис. спецназівців на боротьбу з курдськими силами. Формування курдів в Анкарі вважають терористами.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...