Хіти тижня. Ніж у спину: Ізраїль обклав податками об'єкти РПЦ на Святій землі, виставивши рахунок за 70 років

Храми і готелі РПЦ в Єрусалимі, а також монастирські келії змушені будуть заплатити мільйони доларів.

Ілюстрація:ТСН

Ізраїльська влада вирішила обкласти податками всі церковні споруди РПЦ, крім молитовних будинків. Храми і готелі РПЦ в Єрусалимі, які приймають по 5000 паломників щодня, а також монастирські келії змушені будуть заплатити мільйони доларів. В іншому випадку майно буде заарештовано. Про це повідомляє телеканал "Рен-ТВ", який зняв документальний проект "Сила в правде: русские", передають Патріоти України.

"Церква просто не в змозі заплатити ці податки, тому що муніципалітет Єрусалиму - мерія - вимагає, щоб були оплачені всі роки з 1948-го, з моменту утворення держави Ізраїль, - прокоментував рішення один з представників духовної місії в Єрусалимі. - Це величезні гроші".

Рішення мерії Єрусалиму загрожує самій роботі РПЦ на Святій землі, зазначає телеканал. Історія з податками і провокації можуть виявитися частиною плану боротьби з Російською православною церквою, розгорнутого на Заході.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.