Хіти тижня. "Нову партію засекреченого військового обладнання і озброєння передали Україні США", - ЗМІ

Американське видання The Drive повідомило про загадковий візит українського військового транспортника Іл-76 на базу Національної гвардії США імені Ролана Р. Райта в Солт-Лейк-Сіті.

За інформацією онлайн-трекера flightradar24 літак українських ВПС прибув в Солт-Лейк-Сіті 3 січня о 12:00 за місцевим часом, передають Патріоти України.
Крім того, Джозеф Тревітік з веб-сайту The War Zone зауважив, що український військовий літак відображався як "лайнер 737" з реєстрацією UR-IVK, яка належить українській авіакомпанії ДніпроАвіа. Але варто зазначити, що ДніпроАвіа взагалі не виконує ніяких рейсів в Сполучені Штати.
В цей же день користувач Anthony Carpenti (@AviationPhotoAC) виклав в Твіттер фотографію українського військового Іл-76 на американській військовій базі:

Навіщо прилетів український військовий транспортник в США не відомо. Але ходять чутки, що літак доставив американській армії мобільну станцію радіолокації 36Д6М1-1 виробництва НВО "Іскра" в рамках військового контракту з ВПС США. Її планують випробувати на військовій техніці США, особливо на винищувачах-бомбардувальниках п'ятого покоління F-35, щоб виявити потенційно вразливі місця, а також подивитися, наскільки вони насправді загрожують американським силам при роботі в реальних умовах.

У 2018 році Україна вже відправляла одну РЛС 36Д6М1-1 в США, що викликало істерику в російських військових колах. Росія всіляко намагалася перешкоджати виконанню цього контракту, тому що схожі станції стоять на озброєнні армії РФ, і США таким чином отримують доступ до військових технологій і дізнаються як з ними боротися.

З яким вантажем Іл-76 повернеться з США в Україну, - також поки залишається таємницею. Але порожнім він точно не полетить.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...