Хіти тижня. Однозначно не Київським: У Константинополі розтлумачили, як тепер належить називати УПЦ МП та Онуфрія

УПЦ МП разом з парафіями та ієрархами належить називати РПЦ в Україні.

Даниїл Памфільський. Фото: ВВС.

Архієпископ Української православної церкви у США Даниїл Памфільський розтлумачив, як зараз потрібно називати УПЦ Московського патріархату та її очільника митрополита Онуфрія. Про це йшлося у його інтерв’ю, передають Патріоти України.

За словами, архієпископа Даниїла, УПЦ МП разом з парафіями та ієрархами належить називати РПЦ в Україні, а митрополит Онуфрій є ієрархом РПЦ. «На сьогодні митрополитом Київським і всієї України є Епіфаній. Маючи канонічне визнання Константинополя, владика Онуфрій має титул митрополита РПЦ в Україні», - пояснив архієпископ Даниїл.

Екзарх Вселенського патріархату додав, що внутрішньо РПЦ може його називати Київським, але для світового православ'я митрополитом Київським є Епіфаній.

Джерело: ВВС

Втрати ворога ростуть: Партизани фіксують прибуття великої кількості вбитих та поранених росіян до Криму

середа, 8 травень 2024, 16:59

У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих окупантів з Херсонського напрямку. "Цікавий факт, на вокзалі Джанкоя ми помічаємо також масові перевезення (через тимчасово окупований Крим, - ред.) ...

Росіяни спорядили ракети Х-101 двома боєголовками: Розвідка Британії вказала на загрози

середа, 8 травень 2024, 16:48

Росія модернізувала крилаті ракети Х-101, спорядивши їх другою боєголовкою та зменшили радіус їхньої дії Про це йдеться у зведенні міноборони Британії. Зазначається, що командування авіації дальньої дії військово-космічних сил Росії підвищило летальніс...