Хіти тижня. "Оливкова гілка" кровоточить: Туреччина зазнала великих втрат у Сирії

Реджеп Ердоган пригрозив курдам відповідальністю, зазначивши, що ті «заплатять високу ціну».

У турецьких солдатів великі втрати. Фото: Рейтерс.

11 турецьких солдатів загинули в суботу, 10 лютого, під час операції Анкари «Оливкова гілка» проти курдських «Загоні народної самооборони» (YPG) у Сирії. Про це повідомляє агенція dpa з посиланням на заяву збройних сил країни, передають Патріоти України.

Серед загиблих також двоє військових, які загинули внаслідок аварії військового гелікоптера. Причина загибелі інших солдатів поки невідома. Ще 11 військових були поранені. Як зазначається, з початку операції три тижні тому - це найбільша втрата Туреччини.

Турецький прем'єр-міністр Біналі Їлдирим заявив, що причини аварії вертольота ще поки не повністю зрозумілі. У свою чергу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що гелікоптер був обстріляний під час військової операції проти курдів. Він також пригрозив курдам відповідальністю, зазначивши, що ті «заплатять за це високу ціну». Між тим речник YPG визнав, що курди обстріляли гелікоптер.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...