Хіти тижня. Особиста політична драма Порошенка: Політолог розповів, хто заважає президенту

У Петра Олексійовича є чимало проблем і недоліків, але вони мають іншу природу і інші прояви, ніж у Януковича, вважає експерт

Фото: УНІАН.У президента Петра Порошенка є чимало проблем і недоліків, але вони мають іншу природу і інші прояви, ніж у біглого колишнього глави нашої країни Віктора Януковича. Головна проблема нинішнього українського лідера, "його особиста політична драма" - конфлікт політичних та бізнес інтересів, розповів глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента", політолог Володимир Фесенко на чаті в "Главреді", передають Патріоти України.

"У чому проблема? У відсутності кардинальних позитивних змін. Збереження різних негативних практик, властивих режиму Януковича, або їх часткове повернення сприймаються дуже болісно і породжують такі оцінки, як у The Washington Times (видання писало, що при Порошенку ситуація ще гірше, ніж при Януковичі - Ред.) ", - зазначив експерт.
За словами співрозмовника, "насправді, у нас позитивні зміни поєднуються з різними політико-правовими деформаціями і елементами повернення до старих практик".
"Наведу простий приклад: це дискусія про рівень корупції. У багатьох сферах корупції стало реально менше, наприклад, в держзакупівлі. Заміна ДАІ на нову патрульну поліцію також привела до кардинальних позитивних змін. Хоча завжди залишається ризик повернення корупційних практик", - додав гість.
Фесенко вважає, що "проблема - в іншому: про корупцію стали набагато більше говорити, і це формує суб'єктивне відчуття, що корупції стало більше". "Соціологи зафіксували цікавий феномен: запитують людей про рівень корупції в різних сферах і отримують відповідь про те, що корупції дуже багато. А коли питають, чи стикалися вони особисто з фактами корупції - ситуація прямо протилежна", - стверджує він.
"Тому ситуація і з корупцією, і з багатьма іншими проблемами, характерними для української політики, дуже неоднозначна. Є еклектичне поєднання нового і старого, боротьба між новим і старим, і поки немає рішучого перелому в цій боротьбі. Ототожнення Порошенка з Януковичем - це і спрощення, і певна маніпуляція", - сказав аналітик.
"У Петра Олексійовича є чимало проблем і недоліків, але вони мають іншу природу і інші прояви, ніж у Януковича. Головна проблема Порошенко, я б сказав, його особиста політична драма - конфлікт політичних та бізнес інтересів", - заявив політолог.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...