Хіти тижня. "План Савченко та Рубана - це сценарій із підручника школи КДБ", - Забужко

Письменниця також згадала про Рубана "мирних часів" і контрольоване ним видавництво "Київська Русь", яке насправді займалося проросійською пропагандою.

Оксана Забужко. Фото: Апостроф.

Історія з нардепом Надією Савченко і керівником організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном про переворот - це частина одного сценарію з підручника школи КГБ. Про це розмірковує письменниця Оксана Забужко у Facebook, передають Патріоти України.

"Для тих, хто досі не прочитав "І знов я влізаю в танк..." (книга Оксани Забужко. - ред.) і все ще вірить, буцім Росія на нас напала щойно в 2014 році, а кривавий переворот від рубаних-надь - це окремий сюжет, а не частина одного й того самого сценарію з підручника школи КГБ 1970-х рр. (Афганістан-1979, Вірменія-1999 - вийшло, Україна-2014, Чорногорія-2017 - не вийшло, але вони будуть пробувати знов - "всьо х...ня, давай по новой"!), - за лінками (вже не раз тут постила) два "маст-вотчі": хрестоматійне інтерв'ю Юрія Безменова (фахівець радянської пропаганди, колишній офіцер КГБ. - ред.) 1984 р. (з укр. субтитрами) і, особливо, його лос-анжелеська лекція 1983 р. - англ. мовою", - пише вона.

Письменниця згадує про Рубана і контрольоване ним видавництво "Київська Русь". "Рубан-то, виявляється, перш ніж зброєю, - в нульові роки (на підготовчій - "деморалізуючій", за Безменовим, - фазі війни) пресою й поліграфією займався! На кожному, значить, етапі війни - на передовій: "проверенный товарищ" (с).

А журнал "Київська Русь" я прекрасно пам'ятаю - він позиціонувався як "журнал Дмитра Стуса", і я туди, на Дмитрове-Стусове прохання, навіть якісь свої тексти передавала, чи не уривки з "Музею..." навіть, щоб "підтримати новий український товстий журнал". (Востаннє на цю технологію я повелась ще й у 2014-му - коли так само була "підтримала" щойно почате "Новое Время", з якого майже блискавично полізла "Другая Россия"). От би цікаво сьогодні проаналізувати всю ту підшивку "Київської Русі" за 2006-2013 рр. (і теж логічно, сходиться пазл, що в 2013-му журнал закрили - "деморалізація" й "дестабілізація" вже були пройденим етапом, готувалася "гаряча фаза" війни - за Безменовим, "криза", і Рубана перекинули на інший фронт...).

Це мав би бути дуже корисний, не тільки для СБУ, а й для істориків, теоретиків інформвійни, фахівців масових комунікацій і т.ін. зразок "технологій деморалізації": 60/40, трохи Забужко, трохи Бориса Олійника, трохи укритої аґентури, трохи зеленої молоді, - в яких пропорціях це все змішується, з якою швидкістю красива "літературна трибуна" непомітно для публіки стає токсично-пропаґандистською, - ніхто такою аналітикою ще в нас не займався, хоча цей самий шлях проходили свого часу і телеканали, й радіостанції, але там спробуй ухопи за хвіст, - а тут такий золотий матеріал готовченком лежить по бібліотеках, агов, дослідники, де ви, батьківщина жде!", - пише Забужко.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...