"Зеленський - це віртуал, який непомітно впроваджує мову ненависті вустами свого персонажа", - Оксана Забужко

Письменниця порівняла те, що відбувається в Україні, із Brexit у Великобританії, де на її думку роздмухували невдоволення людей за допомогою медійних технологій.

Оксана Забужко. Фото: Еспресо ТБ.

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський в жодному інтерв'ю західним виданням ще не зміг відокремити себе від свого персонажа. Таку думку висловила 8 квітня в ефірі телеканала ICTV українська письменниця Оксана Забужко, передають Патріоти України.

"Це технологія. Поза всяким сумнівом, Україна в черговий раз стала на передньому краї гібридної війни, називайте її гібридною. Але на нас ставиться експеримент, великою мірою безпрецедентний", – заявила вона.

Письменниця порівняла те, що відбувається в Україні, із Brexit у Великобританії, де на її думку роздмухували невдоволення людей за допомогою медійних технологій. "Виборча кампанія Зеленського почалася у 2015 році. І весь цей час розкручували, з одного боку, симпатичний образ Василя Голобородька, ім'я, вкрадене у видатного поета сучасності, і, до речі, біженця з Луганська із 2014 року. Країна ділиться на тих, для кого Василь Голобородько – це поет-шістдесятник, чиє номінування на Нобелівську премію активно обговорювалося у 2014 році. І на тих, хто ніколи не чув про поета Василя Голобородька, а це персонаж серіалу, і він же носій функцій енергійного позитивного образу симпатичного молодого чоловіка, який збирається все змінити", – розповіла вона.

Письменниця додала, що з образом Голобородька асоціюють актора Зеленського, який грав його. "Уперше саме тепер і саме в Україні 5,5 мільйонів виборців проголосувало за голограму, за віртуального кандидата з ім'ям Володимир Зеленський. Але ми не знаємо, хто такий Володимир Зеленський як політик. Володимир Зеленський – це сума певних позитивних емоцій, пов'язаних із шоу-бізнесом, із гумором, з усмішкою, з рекламою, реклама теж на позитиві. Це віртуал, який непомітно і ненав'язливо запроваджує дуже агресивну мову ненависті вустами свого персонажа... Це реклама розстрілу парламенту", – підсумувала Забужко.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...