Хіти тижня. Подалі від "русского мира": Казахстан підготував Кремлю ніж у спину, - політолог

Президент Казахстану заявив про перехід на латиницю замість кирилиці.

Путін і Назарбаєв. Ілюстрація:Forbes Казахстан

"Поки війська Московії атакують Вейшнорію Казахстан підготував кремлю ніж у спину. Назарбаєв оголосив детальний план переходу з кирилиці на латиницю." Про це пише у своєму Facebook політолог Сергій Таран, передають Патріоти України, продовжуючи:

Це зараз третя тема колективних обурень серед московитських еліт, — після "прєдатєля" Трампа та України…

А уявляєте, яку роботу треба виконати, аби перевести всю документацію, підручники, художню літературу з одного алфавіту на інший! Наша реформа освіти у порівнянні з цим просто дитячі забавки. Але заради втечі від "руского міра" казахи готові на все.

До них такі самі переходи на латиницю здійснили Азербайджан, Молдова, Туркменістан, Узбекистан… Думаю, коли "рускій мір" припікає, бідні сусіди, аби бути подалі, готові переходити і на китайські ієрогліфи, і на письмо майя.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...