Хіти тижня. Поліція переходить на бік Тимошенко: Війна між Порошенком і Аваковим перейшла у відкриту фазу, - Бутусов

Підконтрольні президенту України силовики провели обшук у поліцейських, які в Сумах затримували працівників виборчого штабу Порошенка. Юрій Бутусов вважає, що це свідчить про протистояння між президентом і главою МВС.

Порошенко вирішив балотуватися на другий строк. Фото: president.gov.ua.

Під час виборів президента України у відкриту фазу перейшло протистояння між президентом України Петром Порошенком і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Про це 22 лютого у Facebook заявив головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Війна між Порошенком і Аваковим перейшла у відкриту фазу... 21 лютого об 11.40 на лінію "102" у Сумах зателефонувала Валентина Іванівна Шкура, 1957 року народження, та повідомила, що за адресою вулиця Курська, 127 видають гроші за голосування за одного з кандидатів... Оперативна група витягла з підвального приміщення на Курській двох: Мальцева Ігоря Вікторовича, який проживає в Києві, і Лиховида Віталія Миколайовича, який проживає в Нікополі. Оскільки в одного з них був предмет, "схожий на пістолет", їх затримали і доправили до відділення поліції", – написав він.

За інформацією журналіста, затримані відмовилися давати свідчення про свою діяльність, і їх згодом відпустили, оскільки складу злочину в їхніх діях виявлено не було. Зброя виявилася травматичним пістолетом, на який був дозвіл.

"Наразі, уночі, у міське управління поліції Сум прибула оперативна група обласного управління СБУ і прокуратури, яка проводить обшуки в усіх співробітників поліції, які були причетні до цього затримання. Прокуратура порушила справу проти співробітників поліції за ч. 2 ст. 365 [Кримінального кодексу]. Тобто за підозрою у перевищенні влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями", – зазначив Бутусов.

Він підтвердив, що Мальцев і Лиховид – співробітники виборчого штабу Порошенка. "Очевидно, що дзвінок і дії поліції не випадково збіглися із сьогоднішніми 30 обшуками в Запоріжжі (за даними СБУ, обшуки відбулися 21 лютого в різних регіонах України. – ред.), які провели Державне бюро розслідувань і СБУ в підозрюваних в побудові мережі для голосування співробітників штабу [лідера "Батьківщини", кандидата у президенти України] Юлії Тимошенко. Це дії у відповідь. Уперше ми бачимо, як поліція і МВС у відповідь на дії пропрезидентських силовиків проти Тимошенко проводять акцію проти структури БПП", – заявив журналіст.

На його думку, затримання в Сумах "має на своїй меті розігнати зустрічну інформаційну хвилю у зв'язку з обшуками в Запоріжжі і показати Петрові Порошенку, що дії його штабу також здійснюють під контролем". "Це дуже сильний політичний сигнал. МВС і поліція, очевидно, стають на бік опозиції. Унікальний випадок в історії України. Влада йде на вибори в умовах жорсткої політичної конкуренції, і поліція стає на бік опонентів чинного президента", – підкреслив Бутусов.

У коментарях під постом Бутусова генпрокурор України Юрій Луценко написав, що "учасників виборів можна обшукувати лише за рішенням суду, затримувати – лише при скоєнні підкупу виборців". "Затримання – а тим більше в наручниках – банальне залякування. Що є перевищенням повноважень", – заявив Луценко, коментуючи події в Сумах.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...