Хіти тижня. Польська комісія озвучила шокуючий результат розслідування катастрофи під Смоленськом

Комісія зробила висновок, що ліве крило ТУ-154 М було зруйновано не через зіткнення з березою, а внаслідок вибуху.

На місці Смоленської трагедії. Фото: Укрінформ.

У Польщі комісія, що займається розслідуванням страшної трагедії під Смоленськом, оприлюднила шокуючі висновки за результатами проведеної експертизи. Справа в тому, що експертами були виявлені сліди вибуху на лівому крилі літака, в якому в 2010 році загинула польська політична еліта, включаючи президента Польщі Леха Качинського. Таку заяву сьогодні, 9 серпня, зробила прес-секретар комісії березня Пальонек. Новину передають Патріоти України, посилаючись на зарубіжні ЗМІ.

Комісія зробила висновок і вказала, що ліве крило ТУ-154 М було зруйновано не через зіткнення з березою на ділянці Бодина. Як з'ясувалося, руйнування крила авіалайнера почалося перед зіткненням із деревом. Свідченням цього стали осколки, що лежать на кілька десятків метрів раніше. Так, перший з осколків був виявлений в 45 метрах перед деревом.

Також було виявлено, що велика кількість руйнувань лівого крила лайнера носять сліди вибуху. У 2010-11 рр. розслідуванням Смоленської трагедії займалася Комісія з розслідування Авіаційних Подій, де головою був тодішній глава МВС Єжи Міллер.
В опублікованому в липні 2011 р звіті комісії, Міллер повідомляв, що причиною авіакатастрофи був спуск нижче мінімальної висоти спуску. Внаслідок цього, літак зіткнувся з деревами, що призвело до поступового руйнування конструкції машини. Члени комісії звертали увагу, що ані реєстратори звуку, ані параметри польоту тези про вибух на борту літака не підтвердили.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...