Хіти тижня. Польські спецслужби затримали рідних "туристів", котрі палили угорський культурний центр в Ужгороді, компрометуючи "бандер"

Тепер треба з'ясувати, чи затримані самі задумали диверсію, чи хтось надихнув та проплатив.

Спецслужба Польщі. Ілюстрація:abw.gov.pl

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Відповідну інформацію підтвердив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляють Патріоти Україниз посиланням на Європейську правду.

Польська спецслужба затримала трьох осіб у зв’язку зі спробою підпалу спілки угорців на початку лютого. Затримання відбулися 21 та 22 лютого у співпраці з українською стороною.

Стосовно двох підозрюваних було прийняте рішення про тримісячний арешт, а за третім затриманим встановлено поліцейський нагляд.

"В рамках цієї справи Агентство внутрішньої безпеки розглядає різні мотиви у зв’язку з вчиненою в Україні спробою підпалу спілки угорців. Зокрема, відслідковуються міжнародні контакти підозрюваних" - розповів Жарин.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого підпал намагалися скоїти двоє осіб: Адріан Марглевський (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., мешканець м. Краків та Томаш Рафал Шимков’як (Tomasz Rafal Szimkowiak). Польські ЗМІ також наводять ім’я третього затриманого польською спецслужбою – Міхал П.

Як відомо, 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі спілки угорців. Пізніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалу здійснили двоє громадян Польщі, члени праворадикальної організації "Фаланга".

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...