Хіти тижня. "Правда, яка руйнує ілюзії": Полторак зробив прогноз щодо війни із Росією

У Кремлі все ще сподіваються на повернення нашої держави до так званого "русского мира".

Степан Полторак. Фото: ukurier.gov.ua.

За даними Міністерства оборони України, Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на Донбасі. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", передають Патріоти України.

Він уточнив, що про це свідчить російська військова присутність в ОРДЛО і ведення бойових дій проти ЗСУ. "Російське керівництво шукає шлях, щоб агресію, ним організовану, перетворити на заморожений конфлікт, а не врегулювати його. Крім того, режим Путіна ще сподівається на повернення нашої держави до так званого "русского мира" і відмови України від євроатлантичної інтеграції", - заявив міністр оборони.

За його словами, Москва не збирається виконувати мінські угоди, оскільки це не входить в її плани. "Цілком очікувано продовження агресивних дій на сході України. Більш того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії про відмову Росії від окупації частини нашої території і виведення її військ в найближчій перспективі. На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тис. осіб. до складу угруповання входить близько тисячі танків, 2,3 тис. бойових машин, більше 1,1 тис. артилерійських систем і близько 400 систем залпового вогню", - зазначив міністр.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...