Хіти тижня. Прес-секретарка Луценка "влипла" у скандал "на все ОБСЄ"

Лариса Сарган опублікувала 30 травня у Facebook список людей, які критикували правоохоронців після появи інформації про вбивство в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка.

Арлем Дезір. Фото: osce.org.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір розкритикував спікера генпрокурора України Ларису Сарган за список "зрадофілів", оскільки вирішив, що вона звинуватила людей, які потрапили до нього, у зраді. Його заяву опубліковано на сайті організації, передають Патріоти України.

Сарган опублікувала 30 травня у Facebook список людей, які критикували правоохоронців після появи інформації про вбивство в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Туди, зокрема, потрапили голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, журналістка Мирослава Гонгадзе, директор "Amnesty International Україна" Оксана Покальчук, а також низка політиків. У пості Сарган не було звинувачень у зраді, вона використовувала популярний в Україні мем про "зраду" і "перемогу", і в ОБСЄ, мабуть, неправильно його переклали.

"Оприлюднення списку з іменами журналістів і звинувачення їх у зраді неприйнятне і небезпечне. Це може мати серйозні наслідки для безпеки журналістів", – заявив Дезір у листі представників української влади.

Він закликав владу втрутитися і "зупинити такі практики, особливо ті, які вживають державні чиновники, зважаючи на чутливу і складну ситуацію в Україні наразі". "Журналісти і ЗМІ повинні мати можливість відкрито і вільно висловлювати свою думку. Таврування тих, хто виступає з критикою, як зрадників, наражає цих людей на великий ризик, його не може бути допущено", – заявив Дезір.

Мирослава Гонгадзе, чоловіка якої, Георгія Гонгадзе, убили в Україні у вересні 2001 року, прокоментувала занесення до списку під постом Сарган. "О, Ларисо, дякую, привіт Юрію Віталійовичу. Тішуся, що він мене не забуває, ну і ти, звичайно", – написала журналістка.

"Безкарність породжує злочин", - стримано написала Мирослава Гонгадзе і потрапила в "розстрільний список" пані Сарган разом з Юлією Тимошенко, Ігорем Луценком, Михайлом Саакашвілі, Анатолієм Гриценком, Віктором Чумаком, Єгором Соболєвим, Віктором Балогою, Семеном Семенченком, Валентином Наливайченком, екс-регіоналами та іншими.

На концерті Кобзона місячний рекорд та масована утилізація артилерії ворога: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 27 квітня

субота, 27 квітень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.04.24 орієнтовно склали:

Масований наліт ударних БПЛА на Кубань: Атаковано два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром (відео)

субота, 27 квітень 2024, 7:59

У ніч на суботу за повідомленням російських джерел БПЛА атакували два нафтопереробні заводи, бітумний завод, військовий аеродром на Кубані та ряд інших об'єктів. . За повідомленням губернатора Краснодарського краю РФ Веніаміна Кондратьєва, було придуш...