Хіти тижня. Противник нервує чим далі, тим більше: Якими новинками підсилились ЗСУ протягом 2017 року (фото, відео)

На озброєння армії України цього року прийнято 14 зразків нової зброї та військової техніки.

Загалом у 2016-2017 роках на озброєння Збройних Сил України прийнято 33 зразки озброєння та військової техніки. Gazeta.ua зібрала самі цікаві та іноваційні зразки зброї, які прийняла армія в цьому році, передають Патріоти України.

60-мм міномет "Камертон"

Міномет М60 - призначений для знищення живої сили супротивника і техніки, розташованої в укриттях або окопах. Розробник та виробник: ПАТ "Завод "Маяк". Їх робоча дальність - від 400 м до 1 км. Основні переваги - мобільність та легка вага.

Безпілотник Fly Eye

Апарат "Літаюче око" має пряме крило з розмахом 3,6 м, до якого кріпиться фюзеляж характерної форми, його довжина 1,9 м, його злітна вага становить 11 кг, тоді як на корисне навантаження припадає 4 кг. Силова установка дає змогу апарату розвивати швидкість до 160 км/год. й підніматися на висоту до 4 км. Тривалість польоту, залежно від різних факторів, — у межах двох-трьох годин.

Локатор 79К6

Трикоординатна радіолокаційна станція кругового огляду. Призначена для роботи в умовах наявності перешкод природного та навмисного типу. Станція призначена для використання в протиповітряній обороні, для видачі даних про ціль на зенітно-ракетний комплекс, а також як інформаційна ланка з військово-повітряними цілями і підрозділами ППО. Її ЗСУ передав науково-виробничий комплекс "Іскра" виробив у квітні.

Броневик "Козак-2"

Навесні ЗСУ прийняли на озброєння бронеавтомобіль "Козак-2". Новий броньовик витримав кількамісячні випробування за всіма армійськими параметрами, його навіть підривали мінами.Призначений для перевезення як особового складу, так і озброєння. На ньому можна патрулювати місцевість та проводити спецоперації. Авто витримує прямі влучання набоїв калібру 7.62 та захищає від мінних осколків.

Ракетний комплекс "Корсар"

Легкий переносний ракетний комплекс призначений для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей. Також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, танків в окопі, легкоброньованих об'єктів і вертольотів. Максимальнадальність стрільби - 2,5 км.

Автомат "Вулкан" та "Малюк"

Глибока модернізація автомату Калашникова за схемою булпап, що дозволяє значно скоротити довжину зброї, зробивши її компактнішою, та змістити центр ваги у більш зручну точку, що покращує точність вогню.

Десантна парашутна система "Dedal"

На озброєння Збройних Сил України прийнятий комплект, що призначений для виконання навчально-тренувальних, бойових та інших видів стрибків з парашутом окремими особами. Максимальна висота застосування - 8 км, площа куполу - 83 кв. м, мінімальна висота десантування - 100-200 м, вертикальна швидкість зниження парашутиста - не більше 5 м на секунду.

Богдан-2251

У січні на озброєння прийняли санітарні автомобілі "Богдан 2251", які виготовляються у компанії Олега Гладковського, друга президента Петра Порошенка. Серійний випуск "Богдан 2251" почали в листопаді 2016-го і до кінця року планували передати армії 60 машин. Вартість такої техніки $32 тис. за одиницю. Запланована партія санітарних авто для армії коштуватиме державі 54 млн грн за нинішнім курсом.

Снайперська гвинтівка Barrett M107A1

В грудні 2017 року американський уряд за схвалення Президента США надав дозвіл на продаж Україні партії гвинтівок Barrett M107A1 разом зі снайперськими набоями та іншим пов'язаним обладнанням на загальну суму $41,5 млн.

Комплекс радіоперешкод "Мандат"

Вироби Р-330УВ1М та Р-330УВ2М успішно пройшли кваліфікаційні випробування та за рядом характеристик не мають аналогів у світі. Перший зразок мобільного комплексу РЕБ "Мандат" у складі семи станцій був розроблений і виготовлений ПАТ "Топаз". Система складається з чотирьох спецсистем зв'язку.

Автоматична гармата ЛВГ-30

Гармата є повним аналогом радянської автоматичної 30-мм гармати 2А42. Призначена для ураження легкоброньованих цілей на відстанях від 1500 метрів, живої сили противника - до 4 кілометрів, повітряних цілей - на висотах до 2000 метрів з дозвуковими швидкостями і похилою дальністю до 2500 метрів. Вона може встановлюватися на різні типи легкої бронетехніки - БМП-2, БМД-2, БМД-3, БТР-80, БТР-90, БТР-4.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...