Хіти тижня. Прийнято глобальне рішення: Упорядники "Гіннеса" відреагували на скандал з рекордом із "російського" Севастополя

Громадянин Білорусі отримав в Севастополі сертифікат Книги рекордів Гіннеса (Guinness World Records), де місто назване російським, але обіцяли, що таке більше не повториться.

Укладачі Книги рекордів Гіннеса після скандалу з «російським» Севастополем заявили, що при виготовленні сертифікатів видання надалі не будуть використовуватися дані про місце встановлення рекорду, зазначені в анкеті майбутнім рекордсменом. Про це повідомили в офісі Guinness World Records, передають Патріоти України.

«Як глобальна організація, яка має офіси і бізнес у всьому світі, Guinness World Records робить все можливе, щоб залишатися політично нейтральною. Оскільки єдина наша мета полягає у визнанні та підтримці людської діяльності. Наша практика полягає в використанні місця, обраного заявником при заповненні заявки як місця спроби поставити рекорд. Але в світлі цього прикладу ми зобов'язуємося переглянути цю практику», - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, громадянин Білорусі отримав в Севастополі сертифікат Книги рекордів Гіннеса (Guinness World Records), де місто назване російським. Як повідомляється на сайті Guinness World Records, Олександр Бендик «встановив в Севастополі, РФ, світовий рекорд по балансуванню предметів. Він утримав на одному цвяху ще 349 цвяхів». Рекорд був встановлений ще в травні.

Книга рекордів Гіннесса - щорічний довідник унікальних досягнень людей і тварин, нечуваних природних явищ і видатних подій шоу-бізнесу, мас-медіа та культури.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...