Хіти тижня. Призначення єпископа в Криму: Московський Патріархат вчергове потрапив у канонічну пастку власного приготування, - блогер

РПЦ залишається єдиною установою у Росії, яка: або визнає, що УПЦ МП може діяти на "російській території", або не визнає належності Криму до РФ, наголосив експерт.

Ілюстрація:news.church.ua

"Вчора у тимчасово окуповану росіянами Ялту, УПЦ Московського Патріархату призначила єпископа." Про це у facebook пише Костянтин Матвієнко, передають Патріоти України, і продовжує:

Ним став архімандрит Нестор (Доненко), багаторічний настоятель Покровської церкви у Нижній Ореанді. Ялта, при цьому не стала кафедральним містом. Нововисвячений єпископ Нестор буде вікарієм митрополита Симферопольського і Кримського Лазаря.

Московський Патріархат вчергове потрапляє у канонічну пастку власного приготування. Він, без порушення канонів, не має змоги вилучити три єпархії УПЦ МП у Криму, перевівши їх у пряме підпорядкування патріарха Кирила, але водночас побоюється наголошувати і на їхній належності до "канонічної УПЦ".

Принаймні із сайтів та офіційних бланків Симферопольської, Джанкойської та Керчинської єпархій усі згадки про їхню "належність до України" давно вилучено.

Однак РПЦ, таким чином, залишається єдиною установою у Росії, яка: або визнає, що УПЦ МП може діяти на "російській території", або не визнає належності Криму до РФ, Цікаво, що, ще більше року тому, блаженніший митрополит Онуфрій вже здійснював наречення (попереднє призначення) вікарія у Крим. Ним мав стати архімандрит Калиник, з титулом "єпископ Бахчисарайський".

Давня столиця кримських татар навмисно була обрана для титулування цього архієрея, щоб показати належність Бахчисарая до "ісконно руского православного "міра". Однак, вочевидь таке блюзнірство, вкупі з особою о.Калиника не дозволили довести цей глум до реалізації.

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...