Хіти тижня. Путін дасть задній хід: Генерал розповів про миротворчу місію та санкції

Завдяки миротворчій місії ми могли б закрити кордон і припинити бійню та активні бойові дії.

Миротворча місія на Донбасі могла б виконати два найважливіших завдання, одне з яких - "припинення бійні". Таку думку висловив голова Наглядової ради Асоціації виробників озброєння і військової техніки України, генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Коментуючи часті зустрічі спецпредставника США по Україні Курта Волкера з питання введення миротворців на Донбас, він зауважив: "Волкер - високопрофесійна людина, він намагається щось зробити. Але якщо домовлятися, то хтось комусь повинен йти на поступки. Ні та, ні інша сторона не здається, кожен доводить свою правоту. Хоча, зрозуміло, що багато в чому українська сторона має більше підстав для того, щоб наполягати на своєму".

Генерал не сумнівається в тому, що існує абсолютно очевидна доцільність миротворчої місії. "Самий позитивний момент полягає в тому, що вони, по-перше, могли б закрити кордон і, по-друге - припинити бійню, припинити активні бойові дії. Уже цього було б достатньо, щоб в майбутньому вирішувати інші глобальні питання", - підкреслив він .

Відповідаючи на запитання, чи зможуть США "дотиснути" Росію, Уманець сказав: "Важко сказати, але не виключаю, що це можливо, тому що Штати, з одного боку, роблять заяви, ведуть переговори, а з іншого - підтискають РФ санкціями. Санкції висять над головами таких компаній як "Рособоронекспорт", "Калашніков", "Антей" та інші. Це дуже серйозно, і, якщо санкції зароблять, думаю, Путін може дати задній хід", - спрогнозував генерал.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...