Хіти тижня. "Путін має дворічний план щодо України", - Порошенко

Майбутнє нашої держави дуже залежить від виборчого циклу 2019-2020-го років.

Петро Порошенко. Фото: 112 Україна.

Москва має план щодо України на найближчі 2 роки - завести до парламенту і місцевої влади проросійські сили і досягти вето на курс до ЄС і НАТО. Про це заявив президент Петро Порошенко на форумі Ялтинської європейської стратегії, передають Патріоти України.

"Війна точно накладе свій відбиток і на характер виборчої кампанії. На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. Маємо точне уявлення про плани Кремля. І знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі. І слава Богу, мого прізвища там немає.

Відомо, у планах Кремля як на базі п'ятої колони, мріють сформувати потужну проросійську опозицію у новому парламенті. А якщо пощастить, то зробити її учасником із правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграції.

Горизонт їхнього планування сягає осені, коли за наслідками місцевих виборів в окремих обласних радах проектується створення лояльних до Москви політичних більшостей. Суть цього всього можна визначити одним словосполученням: це загроза реваншу, ревізії європейської стратегії, повернення України до імперського стійла", - сказав він.

"Майбутнє України залежить від виборчого циклу 19-20-го років. Я гарантую вільні, чесні, демократичні вибори - глави держави, нового парламенту, органів місцевого самоврядування. Захистимо вільне волевиявлення громадян!" - також заявив Порошенко.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...