Хіти тижня. "Путін відповість на надання "Джавелінів" Україні, але не так, як раніше", - експерт

Україна остаточно відривається від "руского міра" і рухається в пошуку власної, по-справжньому незалежної держави, а це дуже злить російського президента.

Путін розлючений? Ілюстрація: ТАСС.

Надання США Україні протитанкових комплексів "Джавелін" – знак підтримки наших позицій найсильнішою країною світу. Це завдало Путіну іміджевих втрат, тому відповідь Кремля однозначно буде. Про це сайту "24" розповів директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передають Патріоти України.

"Джавеліни" – не тільки військове, а й політичне рішення. Те, що США підтримують Україну, допомагають зброєю – сигнал нашим супротивникам. Білий дім бачить в Україні надійного партнера, якому можна передавати летальне озброєння сучасних поколінь. При цьому не боячись того, що секрети його виготовлення і розробок можуть бути розголошені", – зазначає Давидюк.

За його словами, це дуже важливий знак у світоглядному плані. Зокрема, США вірять, що ЗСУ очистилася від російських шпигунів, агентів впливу, яких на початку війни з Росією було дуже багато. І тоді США боялися передавати нам зброю.

"Реакція Путіна на надання "Джавелінів" однозначно буде. Тому що це завдало йому іміджевих втрат і починає змінювати баланс сил у плані озброєння солдатів на місцях. Але Путін зараз заклопотаний санкціями проти своїх олігархів, війною в Сирії, і нестабільною політичною ситуацією в дружніх пострадянських республіках. Відповідь він готуватиме, але вона не буде швидкою, як це могло бути раніше", – переконаний Микола Давидюк.

Політолог додає: "Надання "Джавелінів" лягає в комплекс тих рішень, які сьогодні приймаються в Україні – посилення армії, пошук власної церкви. А це дуже злить Путіна. Тому що Україна остаточно відривається від "руского міра" і рухається в пошуку власної, по-справжньому незалежної держави. Ми пройшли вже точку неповернення".

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....