Хіти тижня. Резонансні подробиці вбивства російських журналістів у Центральноафриканській Республіці

Стало відомо, що журналісти, які розслідували діяльність російських найманців з ПВК "Вагнера" в ЦАР, розуміли мову вбивць.

Вбиті в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) журналісти, які розслідували діяльність російських найманців з ПВК "Вагнера" в цій країні, розуміли мову нападників. Про це розповів водій групи, який вижив, повідомляють Патріоти України.

При цьому, за його словами, вбивці не говорили французькою або на санго (державна мова ЦАР). Також, відомо, що вбивці російських журналістів швидше за все не відносяться до жодного з місцевих збройних угруповань. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за вбивством журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченко і режисера Олександра Расторгуєва можуть стояти місцеві бойовики Нурредін Адама, одного з лідерів бойовиків угруповання "Селека", які контролюють територію навколо міста Деко.

Крім того, убиті журналісти планували відвідати базу на території маєтку Беренго, де, за даними ЗМІ, можуть перебувати найманці приватної військової компанії "Вагнера".

Опублікував: Тетяна Ісічук

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...