Хіти тижня. Рівняння на Кремль: Ще одна держава хоче ввести санкції проти України

Уряд Узбекистану пропонує ввести обмежувальні заходи проти України через нібито нечесну боротьбу на автомобільному ринку.

Зокрема, депутати пропонують скоротити кількість ввезених в Узбекистан українських товарів, передають Патріоти України з посиланням на інформагенцію Узбекистану.

"На мою думку, ми маємо справу з випадком явного протекціонізму позицій національних виробників з боку української влади. Дані дії ніяк не можуть бути охарактеризовані як ринкові. Вони порушують принципи справедливої конкурентної боротьби. І вже, звичайно, такі дії не можуть бути прийняті як дружній акт по відношенню до Узбекистану", – заявив член законодавчої палати Еркін Халбутаєв.

Депутат додав, що Україна нібито веде нечесну боротьбу на міжнародному автомобільному ринку. "Наші українські партнери не враховують сформований істотний дисбаланс у нашій взаємній торгівлі. Варто нагадати, що обсяг імпорту з України в Узбекистан понад утричі перевищує експорт наших товарів у цю країну", – сказав він.

Тому, узбекські парламентарії пропонують ввести санкції проти України і вважають їх "гідною відповіддю на недружні дії партнерів по міжнародній торгівлі". Зокрема, планується посилити контроль над ввезенням в країну кондитерської та масложирової продукції, а також лікарських засобів і цукру.

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...