Хіти тижня. Росія воскресить "Сатану": З'ясувалися нові плани Путіна щодо дуже сумнівного "імпортозаміщення"

Правда, наскільки це вдасться без базового підприємства - дніпровського "Південьмаша" - окреме питання. Адже з імпортозаміщенням, зокрема українського ВПК, у держави-агресора не дуже виходить. Технологічна відсталість дає себе взнаки.

Ракета "Сатана". Фото: РБК.

Росія може відновити запуск супутників з використанням виведених з експлуатації міжконтинентальних балістичних ракет РС-20 ("Сатана"). Про це повідомляють "РІА Новини", посилаючись на джерело в ракетно-космічній галузі, передають Патріоти України.

"Розглядається питання про використання ракет РС-20В, що знімаються з бойового чергування, по конверсійній програмі запусків", - заявило джерело. За його словами, мова йде про модернізацію під космічні старти саме версії РС-20В, а не РС-20Б, які раніше використовувалися по російсько-українському проекту "Дніпро". При цьому Україну, яка відповідає за систему управління ракет, залучати не планують.

Ракетний комплекс "Воєвода" ("Сатана" за класифікацією НАТО. - Ред.) з важкою ракетою РС-20В, розроблений у дніпровському КБ "Южное", був поставлений на бойове чергування в кінці 1980-х років. У березні 2018 року в Міноборони РФ заявили, що ракети найближчим часом утилізують, а на зміну їм прийде МБР "Сармат".

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...