Хіти тижня. Росіяни почали перехоплювати міжнародні судна, які прямують у порт Маріуполя

Прикордонники РФ почали жорстку політику затримання та огляду суден, які прямують в бік України в Азовському морі.

Росіяни почали перехоплювати судна, які прямують у бік Маріуполя. Фото: РБК.

Прикордонники Російської Федерації з 30 квітня розпочали щоденний огляд суден, які прямують через Керченську протоку в порт Маріуполя Азовським морем. Деякі кораблі перевірять по декілька раз, не виявивши при цьому жодних порушень, передають Патріоти України.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, 30 квітня під час оформлення в Маріупольському порту теплоходу (в суднокоманді – громадяни Туреччини, Грузії, Єгипту, Нігерії), що слідував за маршрутом Греція (Чіос) – Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено прикордонним вартовим кораблем ФСБ РФ. Окупантами був здійснений огляд судна та проведено ідентифікацію членів команди. Зауважень з боку окупантів не послідувало.

У той же день таким самим чином було зупинено теплохід, що прямував за маршрутом Ізраїль (Ашдод) - Україна (Маріуполь), а його суднокоманда складалася з українців. Наступного дня, 1 травня, представники країни-агресора зупинили теплохід під прапором Болгарії (серед екіпажу – громадяни Болгарії), прямуючого за маршрутом Італія (Ногаро) – Україна (Маріуполь).

Деякі судна перевіряють по кілька разів. Так, під час оформлення теплоходу під прапором Мальти (серед екіпажу: 16 громадян України та 2 громадянина Туреччини), прямуючого за маршрутом Італія (Монфальконе) – Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено таким же чином, а вже під час слідування судна рекомендованим курсом в Азовському морі по траверзу Бердянскої Коси його знову було зупинено окупантами для повторного огляду і ідентифікації членів суднокоманди.

Напередодні окупантами зупинено судно під прапором Панами (судокоманда в складі громадян Туреччини і Грузії), який прямував за маршрутом Італія (Маргера) – Україна (Маріуполь). "Ніяких зауважень при цьому не слідує, однак росіяни почали жорстку політику затримання та огляду суден, які прямують в бік України", – заявили українські прикордонники.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...