Хіти тижня. Росіяни протягли через Босфор на Сирію десантний корабель та пором, доверху забитий військовою технікою

Така активність російського флоту, напевно, пов'язана з ескалацією конфлікту в Сирії.

Протока Босфор. Фото: соцмережі.

У мережі з'явилися кадри, як навантажений доверху російський десантний корабель і пором прямують до берегів Сирії, в Тартус, передають Патріоти України.

"Пором" Олександр Ткаченко "з військовим вантажем сьогодні пройшов через протоку Босфор", - розповіли експерти, уточнивши, що судно прямує на базу ВМФ РФ в сирійському місті Тартус. Зазначається, що росіяни завантажили пором військовою технікою: військові вантажівки КамАЗ і "Урал", буксирно-моторні катери-штовхачі БМК-Т зі складу понтонно-мостового парку, а також швидкохідні патрульні катери "Раптор", які РФ активно використовує в анексованому Криму.

Разом з "Олександром Ткаченком" до Тартусу попрямував і десантний корабель "Микола Фільченков". Його росіяни також завантажили вантажівками "Урал". Крім того, там виявилися і бронеавтомобілі "Тигр" з БТР-82А. "При цьому треба враховувати те, що велика частина техніки і обладнання знаходиться у внутрішніх відсіках кораблів", - зазначили експерти. Вони висловили впевненість, що така активність російського флоту, напевно, пов'язана з ескалацією конфлікту в Сирії.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...