Хіти тижня. Російський історик розповів, чому Путін може піти на Київ

Андрій Зубов зазначив, що таке можна припустити, але це малоймовірний сценарій.

Андрій Зубов. Фото: НВ.

Президент Росії Володимир Путін може почати масштабний наступ в Україні у відповідь на ракетний удар по Сирії і санкції Заходу проти РФ. Про це сказав російський історик, опозиціонер Андрій Зубов в ефірі телеканалу "112 Україна", передають Патріоти України.

"Варіанти можливі. Адже як діє Путін? Коли його вдаряє сильний, він б'є по слабкому. Така у нього манера... Так що цей удар в Сирії плюс санкції теоретично можуть спонукати його почати ескалацію в Україні, щоб потім сказати: "Ми готові умовити керівництво "ДНР / ЛНР", але ви, хлопці, знімайте санкції, тому що ми голодуємо, "республіки" голодують, а через голод можна і до Києва дійти", - сказав він.

Зубов зазначив, що таке можна припустити, але це малоймовірний сценарій. "Зараз вже не той час. У 2014 році було відчуття, що все можна, авантюра за авантюрою, народ підтримує... Зараз такого відчуття немає. Зараз у них проблема, як вийти, і все більше і більше звужуються воронки можливостей" - резюмував він.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...