Хіти тижня. Скільки б тоді героїв втратила Україна? В ОБСЄ зробили резонансну заяву щодо війни на Донбасі

Представники організації переконують – стріляти у відповідь не можна, це порушення мінських угод.

Ілюстрація: ipress.ua

Будь-який вогонь, який ведеться як з боку Збройних силами України у зоні АТО на Донбасі, так і з боку бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", є порушенням Мінських угод. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг в інтерв'ю "Деловой столице", передають Патріоти України.

"Напевно, неодноразово в новинах ви чули заяви сторін: "Ми не починаємо вогонь, а відкриваємо у відповідь". Але у відповідь вогонь - теж вогонь! У Мінських угодах немає жодного положення, яке б дозволяло вести вогонь у відповідь. Будь вогонь у відповідь є порушенням режиму припинення вогню. І винятків тут немає", - заявив Хуг.

За його словами, визначити, хто першим почав вогонь, дуже складно, якщо взагалі можливо.

"Оскільки, є безліч причин ведення вогню, то складно визначити: хто почав стрілянину, а хто відповів", - додав заступник голови СММ ОБСЄ.

Він також підкреслив, що обидві сторони військового конфлікту на Донбасі порушують режим припинення вогню і Мінські угоди. "Ми чітко встановили той факт, що досягнуті домовленості не дотримуються обома сторонами", - підсумував він.

Нагадаємо, партизани на окупованому Донбасі привітали жителів із Днем Незалежності.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...