Хіти тижня. Скрепам доведеться платити: NASA розслідуватиме справу будівництва Керченського мосту

В рамках провадження серед основних напрямків слідчих дій – проведення всіх необхідних експертиз; визначення збитків, завданих Україні в результаті будівництва об’єкта, який викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів.

Керченський міст небезпечний для екології та порушує міжнародне право. Фото: РБК.

Прокуратура Криму приверне NASA для розслідування кримінальної справи щодо будівництва моста через Керченську протоку, яке викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим, передають Патріоти України.

– Ми будемо залучати не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатися і до іноземним організаціям, таким як Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) і ін. Неузгоджене будівництво мосту не має знищити унікальну флору і фауну Чорного і Азовського морів. У свою чергу, суб’єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії, – сказав прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

В рамках провадження серед основних напрямків слідчих дій – проведення всіх необхідних експертиз; визначення збитків, завданих Україні в результаті будівництва об’єкта, який викликає серйозну небезпеку екології Чорного і Азовського морів, а також збір доказів порушення норм міжнародного морського права для подальшого їх розгляду в міжнародних судових інстанціях.

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...