Хіти тижня. Скрепи усюди встигають: Шойгу заявив про готовність до "великої війни" на Півночі

Зараз у водах Арктики присутні криголами, які належать Південній Кореї, Швеції, Німеччині, Китаю, США і Росії.

Сергій Шойгу. Фото: ТАСС.

У доступній для огляду перспективі цілком можливий дуже великий військовий конфлікт. Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Журналісти зазначають, що російський міністр заявив про те, що Арктика стала об'єктом територіальних, ресурсних, а також військово-стратегічних інтересів відразу декількох держав. За словами Шойгу, ця ситуація може спричинити за собою наростання конфліктного потенціалу в регіоні. Більш того, в Міноборони Росії вже заявили про те, що для забезпечення захисту національних інтересів будуть активно реалізовувати план, спрямований на розвиток збройних сил РФ на території регіону. Цей проект вже почали впроваджувати, і його можуть реалізувати до 2020 року. В даний час у водах Арктики присутні криголами, які належать Південній Кореї, Швеції, Німеччині, Китаю, США і Росії.

Якщо цей конфлікт торкнеться Росії, то в нього війдуть відразу кілька держав. А ось експерти вважають, що військові дії почнуться не в Арктиці. Наприклад, Анатолій Вассерман вважає, що військові дії, в яких братиме участь Росія, "будуть спровоковані Україною".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...