Хіти тижня. "Эта наши инородцы!": РПЦ знайшла привід для нової суперечки зі Вселенським патріархатом

Про приналежність північнокорейської церкви Константинополю було позначено в календарі, виданому Корейською митрополією з нагоди візиту в Сеул патріарха Варфоломія. У РПЦ ж заявляють, що Вселенський патріархат не має ніякого відношення до проекту.

РПЦ впевнена, нібито храм в КНДР належить їй. Фото: Ruposters.

Між Константинопольським Вселенським патріархатом і РПЦ виникла суперечка щодо Троїцького храму в Пхеньяні. Про це повідомляється на сторінці посольства Росії в КНДР в Facebook, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, про приналежність північнокорейської церкви Константинополю було позначено в календарі, виданому Корейською митрополією з нагоди візиту в Сеул патріарха Варфоломія. У РПЦ ж заявляють, що Вселенський патріархат не має ніякого відношення до проекту.

"Свято-Троїцький храм зведено як символ корейсько-російської дружби за рішенням колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра. На підставі звернення Православного комітету КНДР Троїцький прихід знаходиться в канонічному веденні Патріарха Московського і всієї Русі", - йдеться в повідомленні.

Співробітники посольства РФ заявили, що не віддадуть храм патріархові Варфоломію ні за яких обставин і згадали при цьому Україну. "Викликати хаос, як це вдалося зробити на Україні, тут, в КНДР, йому не дадуть", - йдеться в повідомленні.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...