Хіти тижня. Томос для України: У Константинополі озвучили нову назву церкви. В УАПЦ заперечують

Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій заявив, що це може породити розкол.

Об'єднана українська православна церква після отримання Томосу буде називатися "Православна церква в Україні". Про це розповів архієрей Константинопольської церкви Тельміскій Іов в інтерв'ю BBC, передають Патріоти України.
«Не Українська православна церква, тому що церква є єдиною. Вона належить Христу, а не якійсь нації чи державі», - сказав він.
При цьому глава Української автокефальної церкви митрополит Макарій в інтерв'ю Еспрессо заявив, що його не влаштувала пропонована назва і в даний момент це є однією з розбіжностей, через яку відкладається об'єднавчий собор.
«Я, наприклад, як предстоятель церкви УАПЦ, не знаю, яка буде назва об'єднаної церкви. Президент, коли ми підписували, сказав, що «Православна церква в Україні». Але я заперечив, адже це може породити розкол - якомусь єпископу що-небудь заманеться і він скаже: «А чому не можна зареєструвати православну церкву на Харківщині? Або на Одещині? Або на Львівщині?» Можна. Якщо є Православна церква в Україні, то може бути Православна церква в будь-якій області або регіоні. І тепер уже про цю ідею не розмовляють. Екзархи теж не можуть дізнатися, якою буде назва», - сказав він.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...