Хіти тижня. "Этот человек - информационный террорист и политический мародер": На пропагандистському шоу росТБ "затаврували" українського журналіста Бутусова (відео)

Істеричну реакцію пропагандистів спричинила стаття редактора сайту Цензор.нет під назвою "Що було б, якби така пожежа, як в Кемерово, сталася в Україні? Чому Україна - не Росія".

Юрій Бутусов. Фото:Podrobnosti

Кремлівський пропагандистський телеканал звинуватив головного редактора "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова в тому, що він нібито "інформаційний терорист" і "політичний мародер", за його статтю про те, що було б, якби така пожежа, як в Кемерово, стався в Україні. Про це повідомляє Цензор.НЕТ, інформують Патріоти України.

Зокрема, в ефірі пропагандистської телепрограми "Час покаже" на кремлівському Першому каналі ведучий зачитав фрагмент статті головного редактора "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова "Що було б, якби така пожежа, як в Кемерово, сталася в Україні? Чому Україна - не Росія ":

"У Кемерово кожен рятувався самостійно, взаємодопомога і взаємовиручка були відсутні. Випадки допомоги чужим людям були одиничними. ... В Україні на місці пожежі з перших секунд знайшлися б групи людей, які б не піддалися паніці, налагодили взаємодію і почали б перевірку приміщень, евакуацію, відкривали б зовні і зсередини пожежні виходи. У Кемерово відвідувачі в паніці почали залишати місце події і тим самим заблокували під'їзд рятувальникам. ... В Україні більшість людей не виїхало б з місця подій, люди не блокували б машинами під'їзд пожежних машин, а навпаки, підготували б проїзд техніки до будівлі, забезпечили б умови для роботи рятувальників".

"Я кілька разів за ці дні говорив слова "інформаційний терорист", "політичний мародер". На мій погляд ця людина з цієї ж серії політичних мародерів. ... Він на цю трагедію, на кістках, на згорілих трупах цих дітей намагається просовувати ідею, що українці це якісь інші, правильні росіяни, або правильні слов'яни, а тут живуть неправильно", - заявив ведучий телепередачі на адресу українського журналіста.

Пропагандисти Кремля звернулися за коментарем до політолога Андрія Окари, який заперечив їм. "Я не побачив у нього (Бутусова. - Ред.) жодних звинувачень в тому, що росіяни неправильні", - зазначив Окара.

Це викликало обурення учасників і ведучих програми, яких обурила теза про те, що українці відрізняються від росіян, і те, що на тлі даної трагедії деякі люди намагаються показати відмінності російського і українського суспільств.

"Я цього в цьому тексті не побачив. Це дійсно відтворення певних стереотипів і штампів. Це приватна думка. Якщо вас цікавить моя думка як людини, що займається соціальною антропологією і соціальною філософією, то можу сказати, що здатність до солідаризації і до самоорганізації в цілому і в середньому в українському суспільстві дещо вища, ніж в російському суспільстві", - заявив Окара, спровокувавши тим самим шквал критики в студії каналу.

"Якщо ми говоримо про українське суспільство, то важливо, що логіка "око за око" не була актуальною для суспільства в цілому, для його соціально активного ядра, а якщо була, то виключно для окремих, девіантних особистостей", - підсумував Окара, додавши , що в українців "інший тип політичної культури".

Далі в ефірі телеканалу представили три коментарі з соцмереж, які приписали українцям і навели як приклад прояву загального співчуття українців росіянам. Зокрема, привели коментар під постом на сторінці телеканалу "112 Україна" в Facebook користувача Alex Firsoff. Його аккаунт в Facebook порожній, а вживання словосполучення "на Україні" в написаному коментарі, вказує як мінімум на його антиукраїнську позицію.

Ще один показаний коментар належав аккаунту Aliena Reptiloid (@alio_lia), який 28 березня активно репостив інформацію про трагедію в Кемерові, в тому числі і з акаунтів пропагандистки Кремля Оксани Шкоди.

Як відомо, 25 березня в торгово-розважальному комплексі "Зимова вишня" в російському Кемерові сталася пожежа. На даний момент підтверджена загибель 64 людей.

За кількістю жертв пожежа в торговому центрі в Кемерові виявився однією з чотирьох найбільших в Росії за 100 років поряд з пожежею в самарському УВС в 1999 році, коли загинули 57 осіб, в станиці Камишевская в Краснодарському краї в 2007 році, коли загинули 63 людини, і в клубі "Хромая лошадь" в Пермі в 2009 році, коли жертвами вогню стали 153 людини.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...