Хіти тижня. "Це не Україна відрізала Крим від води": Клімкін різко відреагував на заяву "Опоблоку"

Глава українського МЗС попросив "опоблоківців" не розкидатися наліво та направо таким серйозним словом, як "геноцид".

Павло Клімкін. Фото: РБК.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін різко висловився на критику представників "Опозиційного блоку" щодо його заяви про те, що "у російський Крим Україна ніколи нічого не відправлятиме". Міністр різко відповів "опоблоківцям", які звинуватили його в порушенні міжнародного права і геноциді, на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Мабуть, я мав би подякувати партії «Опозиційний блок» за швидку реакцію на мою заяву про неможливість постачання з України води до окупованого Росією Криму. Ви, панове, ще раз чітко засвітилися як сила, котра інтереси України сприймає на московський лад", – зазначив Клімкін.

Також глава українського МЗС попросив "опоблоківців" не розкидатися наліво та направо таким серйозним словом, як "геноцид". "Щодо "геноциду", то просто безсовісно нівелювати це надзвичайно серйозне поняття. Безсовісно в тому числі і щодо мільйонів жертв Голодомору, який радянська влада вчинила на нашій землі. Що ж до міжнародного права, то радив би зазирнути хоча б у Google, а в разі необхідності готовий надати вичерпні юридичні консультації. Річ у тім, що міжнародне право, на яке ви посилаєтеся, твердить прямо протилежне: всю відповідальність за ситуацію на окупованих територіях несе саме окупант", – підкреслив очільник МЗС.

Він також додав, що не Україна, а саме РФ, окупувавши Крим, відрізала подачу води до півострова. "Це не Україна відрізала Крим від води, це зробила Росія, силою відрізавши Крим від України. Сама по собі окупація Криму є страхітливим порушенням міжнародного права і людських прав усіх кримчан", – додав міністр.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...