Хіти тижня. Турчинов пояснив, що завадило російським військам продемонструвати ефективність дій на навчаннях "Запад-2017"

Голова РНБО повідомив, що за відгуками іноземних спостерігачів, ефективність дій сухопутного і особливо - повітряного компоненту військ, залучених до навчання, була істотно зменшена і "зіпсована" через сильний дощ у районі навчань.

Олександр Турчинов. Фото:korrespondent.net

Ефективність дій російських військ, залучених до навчань "Захід-2017", була істотно зменшена і "зіпсована" через сильний дощ. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

"18 вересня 2017 року на 33-му загальновійськовому полігоні Західного ВО "Луга" в Ленінградській області для вищого військово-політичного керівництва РФ (президент В. Путін, міністр оборони С. Шойгу, начальник ГШ генерал армії В. Герасимов) був продемонстрований показовий тактичний епізод ведення маневреної оборони і перехід в наступ. До участі в ньому залучалися підрозділи 25-ї омсбр (Володимирський Табір, Псковська обл.), 138-й омсбр (Кам'янка, Ленінградська обл.) Зі складу 6-ї загальновійськової армії (Санкт-Петербург) і 2-й МСД (Калінінец) зі складу 1-ї танкової армії (Одинцово, Московська обл.), підрозділи ракетних військ і артилерії, ППО, ПДВ, оперативно-тактичної та армійської авіації Західного ВО", - цитує Турчинова прес-служба відомства.

Підтримку дій військ з повітря здійснювали три бомбардувальники Ту-22МЗ.

"За відгуками іноземних спостерігачів, ефективність дій сухопутного і особливо - повітряного компоненту військ, залучених до навчання, була істотно зменшена і "зіпсована" через сильний дощ у районі навчань", - повідомив він.

Також було зірвано проведення запланованої на 18 вересня висадки тактичного десанту в районі Крючкова (Тверська обл.), який розташований на відстані 600 км від полігону "Луга".

"Російські медіаресурси також співали гучні дифірамби застосуванню на навчаннях нових танків Т-90 М і Т-80 БВМ, які виконували виключно пасивну, рекламну функцію. Крім того, російські ЗМІ намагалися приховати ракетний залп бойового вертольота по глядачах навчань", - зазначив Турчинов.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...