Хіти тижня. У Білому домі назвали ключову поступку, якої домагатиметься Трамп від Путіна

Джон Болтон заявив, що встановлений порядок денний із Путіним включає в себе розширену зустріч один на один із президентом США. Це викликає деяке занепокоєння в американських політиків.

Джон Болтон. Фото: Рейтерс.

Центральним елементом майбутнього гельсінського саміту між президентом США Дональдом Трампом і президентом Росії Владіміром Путіним стане майбутнє Сирії і пропозиція про залучення Росії як партнера у витісненні Ірану з поля бою. Про це заявив радник з національної безпеки посол Джон Болтон, передають Патріоти України із посиланням на CBS News.

За його словами, важливим є те, що лідери говоритимуть віч-на-віч, що "надасть можливість детально обговорити Сирію, а також цілий ряд питань". "Є можливості для проведення більш широких переговорів щодо надання допомоги для витіснення іранських сил назад в Іран, що було б значним кроком вперед", - сказав Болтон.

Високопоставлений американський чиновник заявив, що встановлений порядок денний з Путіним включає в себе розширену зустріч один на один з Трампом, що викликає занепокоєння серед деяких офіційних осіб США з приводу будь-яких поступок, які можуть бути зроблені.

"Ніхто не знає, що зробить Трамп, коли він буде в кімнаті з Путіним. Це стосується практично всіх питань", - сказав високопоставлений чиновник. Нагадаємо, Вашингтон оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном. За угодою зі США, Францією, Німеччиною, Великою Британією, Росією і Китаєм, Іран суворо обмежив потужності зі збагачення урану, щоб запевнити держави у тому, що він не використовується для розробки ядерних бомб. В обмін Іран отримав послаблення санкцій, більшість з яких були скасовані у січні 2016 року. Європейські держави, які підписали ядерну угоду з Іраном 2015 року, досі підтримують її.

Іран каже, що питання балістичних ракет і його участі у війнах на Близькому Сході, не підлягають обговоренню. Зустріч лідерів США та РФ відбудеться 16 липня у Гельсінкі.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...