Хіти тижня. Удар в саме серце Кремля: США можуть "зруйнувати" Керченський міст, - ЗМІ

Мова йде про деблокацію протоки, що буде далі – під питанням.

Ілюстрація: aif.ru

Американські військові кораблі можуть деблокувати Керченську протоку. За таке рішення проблеми виступили експерти американської консалтингової організації Atlantic Council, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Независимую газету".

Привід для відправки американських військових кораблів в Азовське море вже знайдений: передбачається, що будівництво моста через протоку відріже два важливих українських порти, Маріуполь і Бердянськ, через які проходить експорт української сталі.

Мало того, в Atlantic Council вважають, що споруда моста в Керченській протоці «завдає шкоди репутації США» і «демонструє і презирство до глави Білого дому Дональда Трампа». За словами аналітика Стівена Бланка, це є ударом для США. «Путін намагається створити ілюзію великої сили, рівної зі Сполученими Штатами», - заявив Бланк.

Відзначимо, що зараз порядок можливого проходження військових кораблів через протоку і сам факт подібного проходження не визначається жодною міжнародним угодою. Якщо ж США все-таки направлять свій флот в протоку, це призведе до дипломатичного кризи або навіть до війни з Росією, яка розцінить такий крок, як порушення своїх кордонів.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...