Хіти тижня. "Український Бжезінський" розповів про найближчі поразки російської вояччини

За словами експерта, у Москві готові до нової холодної війни, і "виторговують собі комфортні умови перебування в бункері".

Володимир Горбулін. Фото:ua.censor.net.ua

Росія програє на більшості "майданчиків", де веде геополітичну гру. Про це заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін під час XI Київського форуму безпеки, який проходить у Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

Він переконаний, що поки протистояння забезпечує лідерство Росії в багатьох питаннях світової політики, однак це ненадовго.

"Важкий 2014-й рік повернув нам можливість бачити реальний стан речей, але в більшості країн-сателітів Росії немає альтернативи тим відносинам, які пропонує їм Москва", – наголосив Горбулін.

За його словами, у Москві готові до нової холодної війни, і "виторговують собі комфортні умови перебування в бункері".

"Останні заяви Вашингтона й Лондона дають підстави сподіватися, що в Заходу є альтернативний сценарій майбутнього. І комфортну ізоляцію Путіну світові столиці не готують, а готують швидку капітуляцію на умовах країн-переможців", – переконаний Горбулін.

Говорячи про позицію України у протистоянні з РФ, він зазначив, що Українська держава має бути "об'єднаною і відповідальною" і продовжувати шлях на євроінтеграцію і вступ до НАТО.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...