Хіти тижня. Українців підштовхують до "завтрака на границе" з Росією. Але безуспішно, - письменниця

На питання, чи можливий "відкат" до Росії, Оксана Забужко відповіла: можливий "лише тактичний відступ".

Оксана Забужко. Фото: Еспресо ТБ.

Пропаганда, що з Росією воювати безглуздо, не просунулася ні на крок. Про це в інтерв'ю журналу "Країна"розповіла письменниця Оксана Забужко, передають Патріоти України.

"Мені залежить, я прямо в тому зацікавлена, щоб у країні була аудиторія, яка відрізняла б щире золото від підробки. І з цих позицій я й оцінюю вдалість чи невдалість року - по тому, наскільки ми даємо чи не даємо себе обдурити. Наскільки опираємось ворогу в інформаційній війні. Бо ж вона триває весь час, і то в односторонньому порядку. Пробують українців вморити депресією, розказують, як у нас "всьо плохо", стараються навіяти думку, що воювати проти Росії безглуздо. Підпихають, всіма ресурсами й способами, до "завтрака на границе" (росіянка Ольга Полякова ініціювала цю акцію, щоб показати: мовляв, війну влаштували політики, а росіяни і українці - брати, і що "это все не между людьми".

9 травня 2016-го українців і росіян, які подали заявку на участь у акції, зводили у випадкові пари для спілкування скайпом. - ред.). Це підготовка до того, що завтра-післязавтра Путіна поміняють на якогось Іванова-Сідорова - і вже не буде винуватого в наших сльозах і крові, давайте миритися. З 2014 року цей меседж вживляється в українське суспільство: "Це все політики винуваті, пора кінчати війну". Так, ніби це ми її почали.

Тож рік - вдалий, бо не просунулася ця пропаганда вперед ані на крок", - сказала письменниця. На питання, чи можливий "відкат" до Росії, Оксана Забужко відповіла: можливий "лише тактичний відступ".

"Є загальна логіка історичного процесу. За нею Росія, як остання ресурсна імперія, має розвалитися. Просто тому, що "Газпром" уже неефективний. У 2014-му на українській заправці побачила увімкнений у розетку електромобіль "Тесла". Стояла, дивилася на це з думкою: ну все, "Газпрому" кінець. Але від моменту, коли це розумієш, і до реального кінця може минути три роки, а може й сім. Історія не лінійна. Загальний, стратегічний "відкат" – ні, неможливий. А от тактичні відступи "по дорозі" - на жаль, можуть бути. Бо дуже багато було закладено мін, і не всі вони ще знешкоджені", - вважає вона.

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...