Хіти тижня. "В окоп інформація доходить уже зовсім перекручена, не та, що вийшла зверху", - Ярош прокоментував скандальний наказ в АТО

Українським військовослужбовцям на Донбасі можуть забороняти вести вогонь через острах командирів брати на себе відповідальність.

Дмитро Ярош

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив командир "Української добровольчої армії", колишній лідер "Правого сектора", позафракційний народний депутат Дмитро Ярош, передають Патріоти України.

"Це ж як у Криму ситуація тоді, в 2014-му... Просто виконуйте статут. Тут не потрібно навіть розпорядження командира. Але є те, про що я тільки що говорив - абсолютна безініціативність. Часто командири на місцях бояться відповідальності за постріл, за все інше. Хоч його ніхто не чіпатиме за це, але він думає: "Ага, там же сказали, що так не можна, тому що Америка, тому що Меркель буде докоряти Порошенку, що ж ви своїх людей не контролюєте, що ж ви за держава така?" і так далі", - сказав він.

Ярош додав, що після цього "починається ефект виконавця". "І який-небудь батальйонний або ротний командир сам для себе вирішує: "А краще я взагалі не дам патронів бійцю - тоді він точно не стрельне. А якщо що - в рукопашну нехай йде, сепара, який наступає, прикладом по голові нехай лупашить", - зазначив нардеп.

"Але і командування сектора, і командувач АТО Локота мені підтверджували: немає заборони на відкриття вогню у відповідь. Навпаки. Можна реагувати. І вони чітко про це заявляють. Наскільки я пам'ятаю, Муженко навіть неодноразово в своїх інтерв'ю говорив, що не може бути заборони на відкриття вогню під час війни", - заявив Ярош.

При цьому, він допустив, що "щось таке може бути десь на місцях" у зоні АТО.

"Тому що я спостерігаю за певними частинами і підрозділами ЗСУ, де командири переграють. Вони так хочуть вислужитися - але вислужитися по-совковому, непорядно, - що починають перегравати. І в окоп інформація доходить уже зовсім перекручена, не та, що вийшла зверху", - підсумував депутат.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...