Хіти тижня. Важкий урок - сподіватися можна лише на себе: Москва принизила Захід та коаліціантів ганебною поразкою у Сирії

На тлі двозначної позиції Трампа і розладу між союзниками по НАТО Путін з Асадом беруть реванш у Сирії, пресуючи прозахідних коаліціантів при повній біздіяльності «стурбованих» Вашингтону,Брюсселю та інших європейських столиць.

Війська Башара Асада та його російські союзники захопили життєво важливий торговий шлях, прикордонний перехід Насіб між Йорданією і Сирією, який повстанці утримували протягом трьох років, і повністю контролюють головну магістраль, що пролягає від Дамаска до йорданського Аммана, з прикрістю повідомляють Патріоти України. Про це пише Reuters з посиланням на ЗМІ, керовані іранською гілкою угруповання "Хезболла" .

В ООН підтвердили, що сирійські біженці, яких притимли до кордону, змогли покинути район і перебратися на інші сирійські території.

Сирійські повстанці оголосили про повернення до переговорів з Росією після важких бомбардувань в південно-західній провінції Дераа, які російська і сирійська авіація відновила у ніч на 5 липня, здійснивши понад 600 авіаударів за 15 годин.

Повстанці обіцяли скласти зброю в обмін на врегулювання їхнього статусу в мирній угоді, а Росія вимагає фактично принизливої капітуляції.

Президент Сирії Башар Асад і його союзники борються за повернення південного заходу, одного з останніх опорних пунктів повстанців в Сирії разом з регіоном на північному заході, що межує з Туреччиною.

Двотижневий наступ Асада, підтриманий російською авіацією, довзолив зайняти великий шматок повстанської території на північний схід від провінційної столиці Дераа, ряд міст здався.

Бойові дії і повітряні удари вже змусили понад чверть мільйона осіб покинути свої домівки на південному заході Сирії, заявила Організація Об'єднаних Націй.

Регіон є політично чутливим через його розташування поблизу Ізраїлю і Йорданії і існування там угоди про "деескалацію", узгодженої між США, Йорданією і союзником сирійського уряду Росією.

Йорданія, яка прийняла понад півмільйона переміщених сирійців з початку війни, і Ізраїль заявили, що вони не відкриють свої кордони для біженців.

Президент Сирії Башар Асад неодноразово обіцяв повернути "кожен дюйм" прикордонних з Йорданією та Ізраїлем частин Сирії, зокрема окупованих Ізраїлем Голанських висот.

Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...