Хіти тижня. "Воєнний стан може легко зісковзнути в повзучий державний переворот. Буде перерозподіл власності, втеча людей за кордон", - політолог

Після Керченського конфлікту постраждають поставки сталі з заводів Ахметова в Маріуполі. І олігарху зараз, можливо, доведеться здатися на користь Медведчука-Бойка.

Віктор Небоженко. Фото: Главред.

Введення воєнного стану передбачає підвищення ролі військових у цивільному житті. Тобто перерозподіл влади. Це стосується і прокуратури. При воєнному стані роль генпрокурора Луценка зменшується. Про це розповів директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"Воєнний стан не можна оголосити і нічого при цьому не робити. Замість держадміністрацій мають бути військові. А нинішні губернатори заплатили за свої посади великі гроші. Те ж саме з прокуратурою. Між генпрокурором Луценком і військовим прокурором Матіосом існують погані, на рівні ненависті, відносини. І в умовах воєнного стану роль Матіоса стає вищою. Звідси істерична поведінка Луценка, який проти воєнного стану", – зауважує Віктор Небоженко.

Політолог додає: всі владноможці починають діяти відповідно до свого уявлення про воєнний стан. Зокрема, міністр інфраструктури Омелян гордо одягнув військову форму і заявив, що введе військовий стан на залізниці. Цікавий хід. Хто його просив? А Порошенко розраховує, що все буде, як завжди. Ручне управління країни, незалежно від того, який там закон прийнятий. Ось у чому конфлікт.

"Все іскритиме. Вже є перший потерпілий – Ахметов, який відмовився підтримати єдину кандидатуру на пост президента – проросійського Бойка. А після Керченського конфлікту, який затіяв кум Путіна Медведчук і Порошенко, постраждають поставки сталі з заводів Ахметова в Маріуполі. І Ахметову зараз доведеться здатися на користь Медведчука-Бойка. Воєнний стан може легко зісковзнути в повзучий державний переворот. Буде перерозподіл власності, втеча людей за кордон. Все під виглядом боротьби з ворогами народу. А може перетворитися у великий піар-шум", – підкреслив Небоженко.

Джерело: 24 канал

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...