Хіти тижня. "Вважаю, що Україні потрібен свій Вацлав Гавел. Бачу дві кандидатури на його роль", - Бєлковський

Політолог впевнений, що із цією роллю гідно впораються відомий український музикант та не менш відомий письменник.

Станіслав Бєлковський. Фото: соцмережі.

Якби Україна стала парламентською республікою, то ідеальними кандидатами на пост президента були б музикант Святослав Вакарчук та письменник Юрій Андрухович. Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський у програмі "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна", передають Патріоти України.

"Я взагалі прихильник парламентської республіки і вважаю, що Україні потрібен свій Вацлав Гавел (чеський письменник, останній президент Чехословаччини і перший президент Чехії.ред.). Аналог. Бачу дві кандидатури на роль українського Гавела: Святослав Вакарчук і Юрій Андрухович", – сказав Бєлковський.

На запитання, чи є у Вакарчука реальні шанси стати президентом, він відповів: "Якщо Україна стане парламентською республікою, то всі шанси. Як і в Андруховича". Водночас Бєлковський додав, що не обговорював з Андруховичем цієї ідеї.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...