Хіти тижня. За, проти, проігнорували: Стало відомо, як нардепи проголосували за створення автокефальної української церкви (список)

Із присутніх 334 депутатів у сесійній залі це рішення підтримали 268 народних обранців. Проти проголосувало 36 нардепів. Утрималися – троє. Не голосували - 27 осіб.

У ВР. Ілюстрація:Вголос

19 квітня у Верховній Раді відбулось голосування щодо звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія І щодо надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні. Про результати голосування можна дізнатися за даними сайту парламенту, зазначають Патріоти України.

Із присутніх 334 депутатів у сесійній залі це рішення підтримали 268 народних обранців. Проти проголосувало 36 нардепів. Утрималися – троє. Не голосували - 27 осіб.

Отже, серед тих, хто підтримав проект постанови №8284–представники фракції «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Батьківщина» і депутати Радикальної партії.

Слід зазначити, що з-поміж позафракційних депутатів проти звернення президента проголосував лише нардеп Анатолій Денисенко, колишній член Партії регіонів.

Група «Відродження» здебільшого проігнорувала це голосування – їхні нардепи або були відсутні у цей час, або відмовились голосувати. Своє «проти» висловили лише двоє нардепів з групи – колишні «регіонали» Дмитро Святаш і Андрій Шипко.

Група «Воля народу» в цілому підтримала проект постанови, адже серед присутніх нардепів 11 проголосували «за».

Опозиційний блок, який, які відомо підтримує московську церкву в Україні, фактично одностайно проголосував проти створення єдиної помісної церкви. Із 43 нардепів фракції Опоблоку – 33 проти, дев’ятеро були відсутні на час голосування, депутатка Наталія Королевська не голосувала.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....