Хіти тижня. За смерть російського генерала з групою "туристів" Путіна взяла на себе відповідальність сирійська опозиція

Члени "Армії Ісламу" пригрозили, що не залишать авіабазу у Хмеймімі у спокої.

Ан-26 в Сирії впав не просто так. Ілюстрація: 24 канал.

Сирійські повстанці із угруповання "Джейш аль-Іслам" ("Армія Ісламу") взяли на себе відповідальність за падіння російського Ан-26 біля аеропорту Хмеймім 6 березня. Їхню заяву цитує ліванське видання Ad-Diyar, передають Патріоти України.

"5 членів "Армії Ісламу" змогли пробратися на територію повітряного коридора, яким користуються російські літаки на базі Хмеймім. Коли літак знизився до висоти 100 м, ми відкрили по ньому вогонь із кулеметів та збили його", - йдеться у заяві.

Повстанці повідомили також, що це - відповідь за дії російських військ у Східній Гуті. "Ми вразили літак, який перевозив 30 російських військових. Вони прибули, щоб убивати людей у Сирії", - йдеться далі.

Члени "Армії Ісламу" пригрозили, що не залишать авіабазу у Хмеймімі у спокої. "Після того, як російські повітряні війська бомблять нас у такий брутальний спосіб, кожен російський офіцер, чи солдат, чи інженер, кожна військова база Росії буде мішенню для наших ударів", - закінчується послання.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...